HTML

Lélek-kaland blog

Mi a boldogság titka? Az, hogy vállalom önmagam és élek, minden pillanatban. Benne! Ne higgyétek, hogy ez nekem tökéletesen megy. De nyitott vagyok a tapasztalásra és ezért egyre jobban megy. Időnként tévedek, de abból legalább lehet tanulni. A legjobb motiváció ezen az úton egy-egy nagyobb kaland. Ilyenekről fogok itt írni. Kalandkedvelő - Kramer Zsolt

Friss topikok

Az április 8-án induló kutyaszános kalandom, egyik állomása a Råstajavri tó partján van 680méter magasan, Svédország északi csücskében, Norvégiával határos területen.

Egy norvég időjárás portálon néztem meg, hogy milyen idő várható.

Nem is annyira vészes. Jelenleg, -10-ig megy le a hőmérséklet. Hó még van bőven, a webkamerák alapján.

Amin megakadt a szemem, az a szél besorolása. Egy 4-6m/s sebességű szél "Finom szellő" (Gentle breeze), míg a 10m/s-el fütyülőt "Friss szellőnek" (Fresh breeze) becézik.

Előkaptam a számológépet, és a gyors számolás vége az, hogy a friss szellő 36km/órával nyargal. Hmmm. Ez közel olyan sebes, mint amikor Dobogókőről fékezés nélkül legurulunk bringával a hegyről. Olyankor igencsak érezhető az ellenszél.

időjárás.png

Tehát ez még a SZELLŐ kategória!

Ezek után, felmerül bennem, hogy milyen lehet ott a SZÉL?

Ti mit gondoltok?

Címkék: időjárás kaland szél expedíció sarkvidék kutyaszán Polar Fjällräven

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelek-kaland.blog.hu/api/trackback/id/tr955177183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása